una conversa sobre tecnologia, drets humans, i llibertat d'Internet que us ofereix el Projecte Tor
PrivChat és una sèrie d'esdeveniments per recaptar fons per al Projecte Tor. A través de PrivChat, us oferirem informació important relacionada amb el que està passant en el món de la tecnologia, dels drets humans i de la llibertat d'Internet convocant experts per a una xerrada amb la nostra comunitat.
Capítol #2 - el bo, el dolent i el lleig de l'elusió de la censura
Cada any, la censura d'Internet augmenta a nivell mundial. Des del bloqueig a nivell de xarxa fins als apagats d'Internet a tot el país, els governs i les empreses privades disposen d'eines potents per restringir la informació i prevenir les connexions entre persones. Moltes persones, grups i organitzacions estan fent un treball innovador per estudiar, mesurar i lluitar contra la censura d'Internet, i ajuden a milions de persones a connectar-se a Internet amb més regularitat i seguretat. Malgrat aquests èxits, ens enfrontem a adversaris ben finançats que tenen milers de milions de dòlars per gastar en mecanismes de censura, i la carrera armamentística continua. La segona edició de PrivChat amb Tor tractarà del bo, el dolent i el lleig que s'està produint en primera línia de la elusió de la censura. En un món on la tecnologia de censura és cada cop més sofisticada i comprada i venuda entre nacions, també ho és la nostra creativitat per mesurar-la i construir eines per evitar-la, així com la voluntat de la gent de lluitar. Però n'hi ha prou? Quines són les barreres a les quals s'enfronten les persones i les organitzacions que lluiten per la llibertat d'Internet?
Cory Doctorow és autor de ciència ficció, activista i periodista. És autor de RADICALIZED i WALKAWAY, ciència-ficció per a adults, una novel·la gràfica de YA anomenada IN REAL LIFE, el llibre de negocis de no ficció INFORMATION DOESN’T WANT TO BE FREE i novel·les per a joves com HOMELAND, PIRATE CINEMA i LITTLE BROTHER. El seu darrer llibre és POESY THE MONSTER SLAYER, un llibre d'imatges per a lectors joves. El seu següent llibre és ATTACK SURFACE, una seqüela per a adults de LITTLE BROTHER. Manté un blog diari a Pluralistic.net. Treballa per a l'Electronic Frontier Foundation, és un afiliat de recerca del MIT Media Lab, és professor visitant d'informàtica a la Universitat Oberta, professor visitant de pràctica a l'Escola de Biblioteconomia i Ciències de la Informació de la Universitat de Carolina del Nord i cofundador de l'UK Open Rights Group. Nascut a Toronto, Canadà, ara viu a Los Angeles.
Felicia Anthonio treballa amb Access Now com a promotora de la campanya #KeepItOn, una campanya global que lluita contra els tancaments d'Internet. La coalició #KeepItOn està formada per més de 210 organitzacions d'arreu del món. Abans d'incorporar-se a Access Now, va ser associada de programa a la Media Foundation for West Africa (MFWA) on va coordinar l'African Freedom of Expression Exchange (AFEX), una xarxa continental d'organitzacions de lliure expressió a Àfrica. Felicia va dirigir les campanyes i el treball de defensa de l'AFEX sobre la llibertat d'expressió, inclosa la seguretat dels periodistes, l'accés a la informació i les llibertats a Internet i els drets digitals, amb especial atenció a les reformes polítiques que són contraries al gaudi de la llibertat d'expressió (fora de línia i en línia). És membre de l'African Internet Governance School (AfriSIG) del 2019. Té un Màster en Lletres, Langues et Affaires Internationales per l'Université d'Orléans, França i és llicenciada en Arts en Francès i Psicologia per la Universitat de Ghana.
Vrinda Bhandari és una advocada litigis a Nova Delhi, Índia, i està especialitzada en l'àmbit dels drets digitals, la tecnologia i la privadesa. Ha participat en litigis relacionats amb el projecte d'identitat biomètrica a l'Índia (Aadhaar), l'aplicació de seguiment de contactes desenvolupada pel govern (Aarogya Setu), la restauració d'Internet a Jammu i Caixmir i els desafiaments a la constitucionalitat del règim de vigilància i la disposició penal sobre difamació a l'Índia. Vrinda també ha assessorat i representat clients en casos de bloqueig de llocs web, difamació i sedició. Vrinda és una becada de Rhodes, que es va graduar a la Universitat d'Oxford amb un Màster en Dret (BCL) i un Màster en Polítiques Públiques (MPP), i va rebre la llicenciatura en dret a la National Law School of India University, Bangalore.
Cecylia és desenvolupadora de programari del Projecte Tor on se centra a desenvolupar eines per eludir la censura i empoderar tots els usuaris a accedir a la xarxa Tor. Es va graduar a la Universitat de Waterloo amb un doctorat en Informàtica el 2018, i continua participant al Laboratori de Recerca de Criptografia, Seguretat i Privacitat (CrySP) com a investigadora visitant. Com a estudiant de postgrau, va investigar tècniques d'elusió de la censura que resisteixen potents censors capaços d'aprenentatge automàtic, així com la usabilitat de les eines de privadesa. Actualment exerceix com a directora assessora d'Open Privacy, una organització sense ànim de lucre que treballa en el desenvolupament de tecnologies de privadesa que apoderen les comunitats i permeten el consentiment. També va ajudar a iniciar, organitzar i actualment exerceix com a presidenta del comitè d'artefactes de la revista Proceedings on Privacy Enhancing Technologies (PoPET), l'objectiu de la qual és donar suport i promoure la distribució pública de codi font i conjunts de dades per a la investigació de la privadesa.
Arturo va cofundar l'Open Observatory of Network Interference (OONI) l'any 2011 i des d'aleshores ha estat el seu cap de projecte i enginyer principal. Anteriorment va treballar amb el Projecte Tor com a desenvolupador i va crear una sèrie d'altres projectes de programari lliure que promouen els drets humans, com ara GlobaLeaks. També va ser cofundador i vicepresident del Centre Hermes per als Drets Humans Digitals. Arturo va estudiar Matemàtiques i Informàtica a la Università di Roma “La Sapienza”.
La millor manera de donar suport al nostre treball és convertint-vos en donant mensual.